Er zijn veel redenen om te sporten. Denk naast fitheid en gezondheid bijvoorbeeld aan medische redenen, zoals overgewicht, zwangerschap, COPD en reuma. Wat uw motivatie ook is: bij ons kunt u terecht voor een beweegprogramma dat op u en uw gezondheid is afgestemd. De beweeggroepen van Fysioplus hebben allemaal als doel: verantwoord bewegen voor mensen met een bepaalde aandoening of beperking. In sommige gevallen hebben de deelnemers aan de beweeggroepen een individueel traject doorlopen (meestal begeleid door een fysiotherapeut). Zij stromen daarna in een beweegroep in die bij hen past.
Fysioplus verzorgt de volgende beweegroepen: • Afvallen (ook voor diabetici) • COPD (longrevalidatie) • Hartrevalidatie • NAH (niet-aangeboren hersenletsel) • MentaalFit • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten) • Reuma • Valpreventie • ZwangerFit Verder verzorgen we verschillende reguliere fitnessgroepen.

Fitness

Voor de een is fitness een manier om lekker fit te blijven, de ander wil juist heel gericht kracht en conditie opbouwen. Bij Fysioplus kan het allebei. Wat uw reden of motivatie ook is: fitness bij Fysioplus betekent ‘verantwoord bewegen’. We hebben alle faciliteiten in huis: een krachtzaal, een cardiozaal en een oefenzaal. Toch zijn we geen traditionele sportschool. Bij ons bijvoorbeeld geen harde muziek en grote spiegels.


Uitgebreide intake

Bent u nieuw bij Fysioplus? Dan houden we een uitgebreide intake. Hierin bespreken we uw levensstijl en meten we uw conditie en fysieke gezondheid.


Trainingsschema op maat

Onze intake is zo uitgebreid, omdat aandacht voor de mens centraal staat in onze werkwijze. We willen veel van u weten, om een trainingsschema samen te kunnen stellen dat precies bij u past. Tijdens de eerste drie trainingen begeleiden we u persoonlijk, zodat u precies weet hoe u de oefeningen op de juiste wijze uitvoert.


Vrij sporten

Sporten kan onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur, maar vrij sporten is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor hebben we vaste trainingstijden.

 

Medische fitness

Fitness met een plus: het is mogelijk bij Fysioplus. Door onze expertise zijn we in staat om vorm te geven aan specifieke training en begeleiding. Hiermee kunnen we u helpen om toch aan fitness te doen, waarbij we rekening houden met uw beperking. Dat voelt wel zo veilig. Onze persoonlijke aandacht en begeleiding staat hierbij voorop.

 

Seniorenfitness

Lekker bewegen, lekker in je vel. Ouder worden brengt soms ongemakken, maar ouder worden maakt het ook belangrijk om goed voor uw lijf te zorgen. Onze kleinschalige seniorenfitness maakt dit mogelijk. Bij ons werkt u gedoseerd aan uw conditie, onder deskundige leiding van een ervaren trainer. Een doeltreffende én leuke manier om fit te blijven!Het Seniorenfitnessprogramma loopt het hele jaar door. Via afwisselende trainingen werkt u gericht aan uw conditie en fitheid: van ontspanningsoefeningen in de zaal tot circuittrainingen. Meestal wordt de training afgesloten met een groepstraining.

Kleine groepen, een intake op maat, een gezellig kopje koffie na afloop zijn een aantal onderdelen van onze seniorenfitness. Het resultaat van Seniorenfitness: u voelt zich fitter en u beweegt gemakkelijker. Bovendien ontmoet u andere ouderen die net als u graag fit zijn en blijven!