Specialisatie

Diabetespodotherapie

De diabetespodotherapeut wordt gezien als dé specialist op het gebied van de diabetische voet, en is de spil in het netwerk met andere zorgverleners. Diabetespodotherapeuten behandelen patiënten met diabetes mellitus die klachten hebben aan benen of voeten, of een verhoogd risico hebben op voetproblemen ten gevolge van diabetes. Ook geven zij preventief advies over complicaties. Met name de complexe voetzorg en wondbehandeling vallen onder de expertise van de diabetespodotherapeut.

Bij podotherapie Dennemann zijn meerdere specialistisch opgeleide diabetes- podotherapeuten werkzaam. Daarnaast werkt podotherapie Dennemann samen met de meeste diabetespedicures in Oss en omstreken waardoor u voor het diabetisch voetonderzoek in de meeste gevallen bij ons terecht kunt.

Sportpodotherapie

Actieve sporters vragen veel van hun voeten en houdings/bewegingsapparaat. Bijvoorbeeld bij hardlopen, tennis en voetbal krijgen de voeten te maken met een ander krachtenspel dan bij normaal lopen. Een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon kunnen diverse overbelastingsklachten tot gevolg hebben. Podotherapie Dennemann beschikt over podotherapeuten met een specialistische opleiding tot sportpodotherapie

Aandachtsgebied reuma

Voetklachten komen voor bij 80-96% van alle reumapatiënten. Door reuma ontstaan ontstekingsverschijnselen in en rondom gewrichten. Door deze ontstekingsprocessen kunnen standafwijkingen ontstaan. Deze standsafwijkingen, maar ook overdrukplekken en verminderde schokdemping kunnen een heel scala aan klachten tot gevolg hebben. Podotherapie Dennemann beschikt over een podotherapeut die de post-hbo cursus reuma heeft afgerond.

Echografie

Pijnklachten zijn voor een goed opgeleide podotherapeut goed te herkennen en vast te stellen. Er zijn echter altijd uitzonderingen. Soms is een klacht zo vaag of zo moeilijk te diagnosticeren dat extra onderzoek nodig is. Hiervoor kan een podotherapeut beroep doen op echografie. Bij podotherapie Dennemann zijn meerdere podotherapeuten werkzaam die een post-hbo cursus voor echografie hebben afgerond.

Kinderen

Bij de ontwikkeling van het kind maken de voeten en benen ook een grote ontwikkeling door. In de leeftijdsgroep van twee tot en met vijf jaar komt een X-stand van de benen vaak voor. Meestal corrigeert deze stand zich na het vijfde levensjaar vanzelf. Is dit niet het geval dan kan het noodzakelijk zijn de voetstand te corrigeren met zooltjes. Ook als uw kind pijn aangeeft tijdens het lopen of spelen, of vaak struikelt is het verstandig de voetstand eens te laten controleren.
Er bestaat nog geen specialistische opleiding tot kinderpodotherapeut. De expertise binnen podotherapie Dennemann berust op ervaring en interesse.