Klachten

Voetklachten

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk dat je voor voetklachten de podotherapeut bezoekt. Je kunt hierbij denken aan klachten als hielspoor, verzwikte enkel, artrose, hallux valgus, doorgezakte voorvoet, pijnlijke voorvoeten en ga zo maar verder. Maar ook bij afwijkende teenstanden, eelt, likdoorns en ingegroeide nagels is de podotherapeut de specialist om u van deze klachten af te helpen.

Been- en knieklachten

Been- en knieklachten kunnen meerdere oorzaken hebben. Denk aan aangeboren problemen, sport- of overbelastingsblessures maar ook een afwijkend functioneren van de voeten. Een podotherapeut is opgeleid om de achterliggende oorzaak van deze klachten te achterhalen en te beoordelen of ze kunnen worden verholpen of verminderd door podotherapeutisch handelen. Ook postoperatief kan een podotherapeut uitkomst bieden bij het behandelen van de klachten en het voorkomen van herhaling.

Heup- en rugklachten

Ook hogerop in het lichaam kunnen klachten bestaan die hun oorsprong vinden in het functioneren van de voeten, of die verholpen kunnen worden door het aanpassen van de voetstand. Hierbij kun je al snel denken aan een bekkenscheefstand of een beenlengteverschil. In de meeste gevallen zal de podotherapeut dan samenwerken met een fysiotherapeut om de klachten te behandelen.